Waarom een waterpomp het leven eenvoudiger maakt

Waarom een waterpomp het leven eenvoudiger maakt

We leven in een maatschappij waarin iedereen een druk leven heeft. Werk, huishouden, kinderen, sociale contacten onderhouden, sporten en noem het maar op. Men is niet bezig met onverwachte situaties die mogelijk kunnen ontstaan, zoals een ondergelopen kelder of een kapotte cv pomp. En er zijn nog veel meer situaties waarin een waterpomp goed van pas komt.

Tuinberegening

Om te kunnen (blijven) genieten van uw tuin zal u deze moeten onderhouden. De planten hebben water nodig om te kunnen blijven leven. Met een beregeningspomp kunt u heel gemakkelijk uw tuin besproeien. De pomp haalt het water uit een externe bron, bijvoorbeeld een sloot, kanaal of vijver. Vervolgens wordt het naar uw sproeiers gepompt om de planten van water te voorzien. Door regenwater te gebruiken in plaats van kraanwater bent u duurzaam bezig. Bovendien is regenwater beter voor uw planten, omdat er geen kalk of chloor in zit. Er zitten juist goede mineralen in voor uw planten. Regenwater is gratis, dus u bespaart ook nog eens een hoop geld op uw waterrekening.

Drukverhoging in huis

Komt er een zachte waterstraal uit uw douche of een andere kraan? Het is mogelijk dat de waterdruk in uw woning (te) laag is. Een hydrofoorpomp wordt veelal ingezet om de waterdruk in huis te verhogen. Deze wordt aangesloten op de waterleiding en zorgt ervoor dat het water met een hoge druk de leidingen in wordt gepompt. U kunt weer volledig genieten van de waterstraal tijdens het douchen. Heeft u een regendouche, een tweede badkamer, of bent u van plan deze te (laten) bouwen? Ook dan komt deze pomp goed van pas.

Wc doorspoelen met regenwater

We kunnen met zijn allen een hoop schoon drinkwater besparen. Eigenlijk is het te gek voor woorden dat we leidingwater gebruiken om niet alleen de wc door te trekken, maar ook voor de wasmachine, de schoonmaak en om de tuin te besproeien. Dat kan prima vervangen worden door (gezuiverd) regenwater. Met een waterpomp kun je heel gemakkelijk het regenwater vanuit een externe bron gebruiken om deze applicaties van water te voorzien.

Ondergelopen kelder

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreem natte periodes. Tijdens een hoosbui valt er zoveel regen dat de riolen het niet aankunnen en overstromen. Bij veel woningen is de afwatering niet goed aangelegd, waardoor het water niet weg kan en op zoek gaat naar het laagste punt; uw kelder. Met een dompelpomp is dit probleem snel verholpen. De pomp wordt in het water geplaatst en pompt het water naar buiten. 

Circulatiepomp vervangen

Een circulatiepomp is een pomp die ervoor zorgt dat verwarmingssystemen voorzien worden van (warm) water. Een circulatiepomp wordt hoofdzakelijk vanwege een drietal redenen vervangen:

  1.  De pomp is stuk
  2. De pomp maakt een geluid in de vorm van een ruis of een borrel. De pomp is dan nog niet stuk, maar normaliter zal dat niet heel lang meer duren. 
  3. Energie besparen. Een oudere circulatiepomp verbruikt namelijk ongeveer 3x zoveel energie dan een nieuwe. Gemiddeld genomen bespaart u € 245,- per jaar aan energiekosten, dat is het overwegen waard.

Zoals u ziet zijn er veel verschillende waterpompen met ieder hun eigen kwaliteiten. Welke pomp u nodig heeft, hangt af van uw situatie.

admin

Geef een reactie