Waarom een screen aanschaffen en waar moet je op letten?

Waarom een screen aanschaffen en waar moet je op letten?

Er zijn verschillende redenen om een screen te kopen, bijvoorbeeld voor thuis of op je werkplek. Een van deze redenen kan verduistering zijn. Screens die verduisterend zijn, hebben namelijk een aantal voordelen. Op deze manier heb je geen last van de zon als je bijvoorbeeld televisie gaat kijken of wilt gamen. Daarnaast is het fijn in de slaapkamer, omdat het op deze manier lekker donker te maken is waardoor jij en je eventuele slaapgenoot dus beter kunnen slapen en in de vroege ochtend niet gewekt worden door de ochtendzon. Want soms is het wel fijn om lekker uit te slapen en je niet te laten wekken door het opkomende zonnetje. Waar we screens zeggen, bedoelen we trouwens geen rolluiken. Er zit namelijk wel een verschil tussen deze producten, alhoewel een rolluik ook voor verduistering kan zorgen. Let hier bij aanschaf dus wel even op.

De perfecte verduisterende screen kopen

Screens kopen hoeft trouwens helemaal niet zo lastig te zijn. Er zijn gewoon een aantal dingen waar je even op moet letten. Doe je dat, dan komt het vrijwel altijd goed en heb je jarenlang plezier van je screens. Maar even terugkomend op het verschil tussen screens en rolluiken. Ook rolluiken kunnen dus verduisterend werken. Maar een groot verschil met screens is dat deze te allen tijde volledig verduisteren en dat je niet meer naar buiten kan kijken. Alles wordt afgesloten. Als je hier niet op zit te wachten, omdat je nog een beetje van binnen naar buiten wilt kunnen kijken, dan zijn screens ideaal. Er zijn namelijk screens die wel verduisterend werken, maar die er wel voor zorgen dat je nog wel een beetje de tuin of de straat in kan kijken. Hierdoor houd je een meer open interieur en behoud je het gevoel van ruimte. Een ander verschil is dat screens vaak in meerdere kleuren te verkrijgen zijn, waardoor ze echt een mooi geheel kunnen vormen met de rest van je interieur.

Een beetje meer privacy

Met een screen verduisterend verkrijg je tevens een stukje privacy. Je kan bij de meeste exemplaren namelijk wel van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Hierdoor kan je vrij rondlopen in huis, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de postbode of de buren kunnen zien wat je allemaal doet en bijvoorbeeld in welke kleding. Als je er eentje hangt voor je slaapkamerraam, en dan een screen die verduisterend is, dan kan je dus lekker uitslapen zonder gewekt te worden door de ochtendzon. Je kan vaak kiezen uit verschillende soorten doeken, afhankelijk van hoeveel licht je wilt dat er nog naar binnen kan schijnen. Hier kan je dus een beetje mee spelen, afhankelijk van je wensen en/of de ruimte waar je de screens wilt plaatsen. Het is zelfs mogelijk om ze buiten op te hangen, bijvoorbeeld op je balkon. Er bestaan namelijk windvaste screens. Deze staan ook wel bekend als zip-screens. Hiermee wordt de screen door middel van een rits aan de geleider vastgezet, waardoor deze niet kan bewegen. Dus zelfs de meest heftige stormen hebben hierdoor geen negatief effect op de screen. Hopelijk hebben we je in dit artikel duidelijk kunnen maken dat screens kopen om meerdere redenen een handig iets kan zijn.

Bron: Zonwering Garant

admin

Geef een reactie