Blokhutten in veel verschillende vormen

Blokhutten in veel verschillende vormen

Blokhutten worden steeds vaker ingezet om extra ruimte te creëren. Een blokhut kent namelijk veel verschillende toepassingen, waardoor je altijd net dat beetje extra hebt om familie te laten wonen of jouw spullen in op te bergen. Ze zijn daarom ook bij veel verschillende specialisten te verkrijgen, waaronder ook iGarden. Echter kan de grote verscheidenheid aan modellen al gauw verwarring oproepen. Onderstaande informatie zet daarom alle mogelijkheden op een rijtje, zodat je voor jezelf kunt bepalen welke blokhut het beste bij jou gaat passen.

Een traditioneel model uitzoeken

Blokhutten komen met veel verschillende stijlen en afmetingen. Je moet daarom eerst goed gaan bekijken welke stijl het beste voor je past. Zo is een van de mogelijkheden een traditionele blokhut. Dit is een model dat vaak als tuinhuis gebruikt wordt. Het is een mooi huisje van geïmpregneerd hout, waar zowel een plat dak als een puntdak op te vinden is. Je hebt verschillende afmetingen, waardoor deze ook in iedere tuin tot zijn recht kan komen. Je hebt hierdoor een blokhut waarin je al jouw spullen op kunt gaan bergen en waar ze niet vochtig worden. De levensduur van jouw apparaten wordt hierdoor ook verlengd.

Een moderne uitstraling in de tuin

Tegenover de traditionele variant staan de moderne blokhutten. Deze variant heeft een plat dak en een strakker ontwerp. Daarbij zijn ze iets lager. Door de hoogte zal de zon minder geblokkeerd worden, zodat je ook vaker in de zon kunt gaan zitten. Door de afwerking met dakleer wordt het regenwater sneller afgevoerd en zal het dak niet worden aangetast. Met de juiste indeling kun je alle kanten op en heb je de beste buitenruimte beschikbaar om alle spullen te beschermen tegen de weersinvloeden. Wind, regen en zonlicht hebben geen kans meer om bij jouw spullen te komen.

Blokhutten als leefruimte gebruiken

Het zou ook kunnen zijn dat je een extra leefruimte in de tuin wilt creëren. Hiervoor zijn verschillende cottage style blokhutten te vinden. Deze zijn ruim en praktisch ingericht, zodat er bijvoorbeeld een volledige woning in gemaakt kan worden. Hiervoor moet je wel een groter model aanschaffen. Afhankelijk van wat jij met de blokhut wilt gaan doen kun je hier dus ook de afmetingen op aan gaan passen. Als schuur of tuinhuisje heb je bijvoorbeeld een kleinere blokhut nodig dan wanneer hier een compleet interieur in geplaatst moet gaan worden. Neem daarom altijd jouw voorkeuren mee, zodat je de afmetingen ook beter kunt bepalen. Alleen dan heb je een uniek exemplaar in de tuin staan. 

De wensen bekijken

Doordat er zoveel verschillende blokhutten te vinden zijn, kun je jouw persoonlijkheid er goed in doorvoeren. Je bepaalt namelijk zelf hoe groot de blokhut gaat zijn en welke kleur deze wordt. Door het geïmpregneerde hout is het ook nog te veranderen als je erop uitgekeken bent. Als je al jouw wensen naast elkaar zet en hier de modellen mee gaat vergelijken heb je altijd een blokhut waar je mee kunt doen wat jij voor ogen had. Koop daarom nooit zomaar een blokhut maar doe gedegen onderzoek.

admin

Geef een reactie