Rolgordijnen: veelzijdige raamdecoratie voor ieder raam

Rolgordijnen: veelzijdige raamdecoratie voor ieder raam

Als je op zoek bent naar betaalbare, praktische en stijlvolle raamdecoratie, dan zijn rolgordijnen een uitstekende optie. Ze worden uitgevoerd in een verscheidenheid aan kleuren en kunnen volledig op maat gemaakt worden. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te bedienen, kunnen ze voor een volledige verduistering zorgen als je dat wilt en hang je ze simpelweg zelf op. Hier vind je allerlei informatie over rolgordijnen, zodat je de beste keuzes maakt tijdens de aanschaf.

Wat zijn rolgordijnen?

Rolgordijnen krijgen hun naam van de manier waarop ze worden bediend. Je herkent ze aan een rol die in het kozijn aan de bovenkant wordt bevestigd. Deze rol bevat stof met aan de onderkant een lat en deze trek je naar beneden, vaak met een touwtje. Vervolgens kun je ze op verschillende hoogtes vastzetten en zo de lichtinval en de mate van zonwering zelf bepalen. Je rolt ze gemakkelijk weer omhoog en dit gaat vaak automatisch. Voor een volledig gebruiksgemak zijn er zelfs rolgordijnen die je open en dicht doet met een afstandsbediening. Je sluit ze aan op je Domotica systeem, stelt een tijd in en ze gaan open of dicht exact wanneer je wilt.

Alle kleuren zijn mogelijk

Eén van de grote voordelen van het rolgordijn is dat je ze kunt laten uitvoeren in allerlei kleuren. En dan houdt het met kleuren niet op, want ook patronen zijn mogelijk. In principe kun je zelf een stof uitkiezen en deze in een rolgordijn laten verwerken. Dat geeft je een grote vrijheid met betrekking tot de uitvoering van je rolgordijnen. Het is wel verstandig om even goed stil te staan bij de kleur. Je rolgordijn gaat namelijk lang mee en dat betekent dat ze waarschijnlijk minstens één interieurverandering moeten kunnen doorstaan. Neutrale kleuren passen in elke inrichting. Kies je voor een trendy modekleur, houd er dan rekening mee dat je hier vaak sneller op uitgekeken raakt en dat trends snel overwaaien.

Verschillende soorten rolgordijnen

Je zou het misschien niet verwachten, maar de keuze in rolgordijnen is groot. Niet alleen kun je kiezen uit een groot aantal kleuren, maar ook een groot aantal afmetingen zijn mogelijk. Op die manier is er altijd een rolgordijn die past in jouw kozijn. Een andere keuze die je hebt is het soort stof dat je gebruikt. Een verduisterende stof is ideaal voor badkamers, maar in de woonruimtes wil je misschien een wat transparantere stof kiezen. Dan behoud je sfeer terwijl je toch de zonnestralen tegenhoudt of gewoon televisie kunt kijken. Er zijn ook rolgordijnen te krijgen met cassettes. Deze hang je op in een dakraam of draairaam. De mogelijkheden zijn groot.

De montage van je rolgordijn

Je kunt je rolgordijnen laten ophangen, maar het is ook prima mogelijk om dit zelf te doen. Je moet je dan afvragen of je je gordijnen in of voor het raam wilt hangen. Bij PVC kozijnen wordt vaak voor een methode in het raam gekozen, voor een strak en uniform resultaat. De rolgordijnen gaan dan soms zelfs gewoon mee open en dicht en worden in het kozijn geklikt in plaats van dat je gaten moet boren. Heb je een mooi houten kozijn, dan kan het beter zijn om je rolgordijn voor het raam te hangen. Dit is ook een betere optie als je HR++ glas hebt. De gordijnen zijn namelijk enigszins isolerend en het glas kan beschadigen als je ze hier te dicht op hangt. Een goede specialist kan je exact informeren over de beste montage voor het soort kozijnen dat je hebt.

admin

Geef een reactie