Je huis zat? Ga verbouwen!

Na een aantal maanden thuis zitten, kan je je huis weleens zat worden. Immers ben je er niet meer alleen om te slapen en te ontspannen, maar ook om er te werken, te sporten en thuis uit eten te gaan. Toch zal dit de komende maanden nog wel even zo blijven. Wil jij weer blij zijn met je huis? Dan is dit het perfecte moment om eens te gaan verbouwen! Deze blog geeft je de beste tips om de verbouwing succesvol te laten verlopen.

Voorbereiding

Voor je daadwerkelijk begint met klussen, is het belangrijk om er goed over na te denken wat je wil gaan doen. Denk hierbij aan wat je wensen zijn, maar ook wat haalbaar is qua tijd en geld. Je wil niet tijden in een bouwput blijven wonen zonder het geld om het af te maken. Woon je samen, overleg dat ook goed of jullie wensen overeen komen. Hoewel het misschien jouw wens is te verbouwen, je moet niet vergeten dat het huis van jullie gezamenlijk is. Heb je eenmaal bepaald wat je allemaal wil gaan aanpakken, kijk dan of je dit zelf kan of dat je hulp moet inschakelen. Dit kan hulp van vrienden of familie zijn, maar dit kan ook gaan over professionele hulp. Zeker als je met leidingen of elektriciteit aan de gang gaat, kan het erg verstandig zijn om hier iemand voor in te huren. Zo weet je zeker dat het allemaal goed afgewerkt wordt en je er nog heel wat jaren weer van kan genieten.

Aan de slag

Weet je eenmaal wat je allemaal wil gaan aanpakken, is het tijd om ook echt aan de slag te gaan! Begin met het in huis halen van de juiste bouwmaterialen en gereedschappen. Goedkoop kan duurkoop zijn, dus let ook op de kwaliteit die je aanschaft. Immers zorgt de kwaliteit van het bouwmateriaal ook weer voor de kwaliteit van de verbouwde ruimte. Heb je hier geen verstand van? Dan kan je het beste bij een vestging langs gaan of de klantenservice bellen voor advies. Naast advies over het juiste bouwmateriaal, kan je ook informatie krijgen over de juiste manier van bewerken of bevestigen. Ben je niet van plan om veel te gaan klussen, kan je ook kijken of je van iemand gereedschap kan lenen. Dit kan je weer wat geld besparen. Dit is ook een aanrader als je wel zelf je gereedschap wil aanschaffen. Zo kan je vast bepaalde apparaten uitproberen en testen of je tevreden bent met het werk wat ze leveren.

Abonnement of Sim Only, wat past het best bij jouw levensstijl

Het grote verschil

De telefoon die je (nog niet) hebt. Dit is vaak het doorslaggevende argument om wel of niet voor een Mobiel Abonnement te kiezen. Ben je ook op zoek naar een telefoon? Opteer dan voor een abonnement, hier krijg je namelijk een telefoon bij. Heb je juist een nieuwe telefoon? Wil je je nummer behouden? Dan is sim only voor jou waarschijnlijk de betere keuze. Dit zal voor jou namelijk voordeliger uitkomen omdat de kosten van de telefoon niet in het abonnement doorgerekend hoeven te worden.

Verschillende bundels naargelang je levensstijl


Neem je een mobiel abonnement, dan is de telefoon niet het enige wat je extra krijgt. Vaak zitten er nog heel wat extra voordelen bij inbegrepen. De bel- en internetbundels bij een mobiel abonnement zijn vaak ook groter, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele bijbetalingen. Hou jij ervan thuis nog wat te werken of ben je vaak op de baan? Dan is het abonnement eerder iets voor jou. Je kiest een grotere bundel, waardoor het internet sneller zal zijn en je hoeft je geen zorgen te maken over de belminuten. Kies je bij Sim Only namelijk voor een te kleine bundel, zal je bij moeten betalen voor extra belminuten. Gebruik je je telefoon niet zo vaak? Heb je niet zoveel data of belminuten nodig? Dan kies je beter voor de goedkopere optie kiezen. Die wordt af en toe ook alleen met belminuten aangeboden, als je niet op zoek bent naar een bundel met internet.Ruimer aanbod

Er is een ruimer aanbond op de markt voor abonnementen. Je zal gemakkelijk prijzen kunnen vergelijken. De plannen zijn echter niet flexibel. Bij Sim Only kan je er voor kiezen om maandelijks de bundels aan te passen. Dit plan is iets flexibeler. Hier vind je ook plannen die maandelijks opzegbaar zijn, moest je niet zeker van je keuze zijn.

Jouw levensstijl bepaalt het plan

Zoals je ziet zijn er verschillende elementen die je in achting moet nemen. Kijk naar je levensstijl en het zal je zo duidelijk worden. Beide opties hebben zijn voordelen, alleen jij weet wat het beste bij jouw situatie past!

Blokhutten in veel verschillende vormen

Blokhutten worden steeds vaker ingezet om extra ruimte te creëren. Een blokhut kent namelijk veel verschillende toepassingen, waardoor je altijd net dat beetje extra hebt om familie te laten wonen of jouw spullen in op te bergen. Ze zijn daarom ook bij veel verschillende specialisten te verkrijgen, waaronder ook iGarden. Echter kan de grote verscheidenheid aan modellen al gauw verwarring oproepen. Onderstaande informatie zet daarom alle mogelijkheden op een rijtje, zodat je voor jezelf kunt bepalen welke blokhut het beste bij jou gaat passen.

Een traditioneel model uitzoeken

Blokhutten komen met veel verschillende stijlen en afmetingen. Je moet daarom eerst goed gaan bekijken welke stijl het beste voor je past. Zo is een van de mogelijkheden een traditionele blokhut. Dit is een model dat vaak als tuinhuis gebruikt wordt. Het is een mooi huisje van geïmpregneerd hout, waar zowel een plat dak als een puntdak op te vinden is. Je hebt verschillende afmetingen, waardoor deze ook in iedere tuin tot zijn recht kan komen. Je hebt hierdoor een blokhut waarin je al jouw spullen op kunt gaan bergen en waar ze niet vochtig worden. De levensduur van jouw apparaten wordt hierdoor ook verlengd.

Een moderne uitstraling in de tuin

Tegenover de traditionele variant staan de moderne blokhutten. Deze variant heeft een plat dak en een strakker ontwerp. Daarbij zijn ze iets lager. Door de hoogte zal de zon minder geblokkeerd worden, zodat je ook vaker in de zon kunt gaan zitten. Door de afwerking met dakleer wordt het regenwater sneller afgevoerd en zal het dak niet worden aangetast. Met de juiste indeling kun je alle kanten op en heb je de beste buitenruimte beschikbaar om alle spullen te beschermen tegen de weersinvloeden. Wind, regen en zonlicht hebben geen kans meer om bij jouw spullen te komen.

Blokhutten als leefruimte gebruiken

Het zou ook kunnen zijn dat je een extra leefruimte in de tuin wilt creëren. Hiervoor zijn verschillende cottage style blokhutten te vinden. Deze zijn ruim en praktisch ingericht, zodat er bijvoorbeeld een volledige woning in gemaakt kan worden. Hiervoor moet je wel een groter model aanschaffen. Afhankelijk van wat jij met de blokhut wilt gaan doen kun je hier dus ook de afmetingen op aan gaan passen. Als schuur of tuinhuisje heb je bijvoorbeeld een kleinere blokhut nodig dan wanneer hier een compleet interieur in geplaatst moet gaan worden. Neem daarom altijd jouw voorkeuren mee, zodat je de afmetingen ook beter kunt bepalen. Alleen dan heb je een uniek exemplaar in de tuin staan. 

De wensen bekijken

Doordat er zoveel verschillende blokhutten te vinden zijn, kun je jouw persoonlijkheid er goed in doorvoeren. Je bepaalt namelijk zelf hoe groot de blokhut gaat zijn en welke kleur deze wordt. Door het geïmpregneerde hout is het ook nog te veranderen als je erop uitgekeken bent. Als je al jouw wensen naast elkaar zet en hier de modellen mee gaat vergelijken heb je altijd een blokhut waar je mee kunt doen wat jij voor ogen had. Koop daarom nooit zomaar een blokhut maar doe gedegen onderzoek.

Rolgordijnen: veelzijdige raamdecoratie voor ieder raam

Als je op zoek bent naar betaalbare, praktische en stijlvolle raamdecoratie, dan zijn rolgordijnen een uitstekende optie. Ze worden uitgevoerd in een verscheidenheid aan kleuren en kunnen volledig op maat gemaakt worden. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te bedienen, kunnen ze voor een volledige verduistering zorgen als je dat wilt en hang je ze simpelweg zelf op. Hier vind je allerlei informatie over rolgordijnen, zodat je de beste keuzes maakt tijdens de aanschaf.

Wat zijn rolgordijnen?

Rolgordijnen krijgen hun naam van de manier waarop ze worden bediend. Je herkent ze aan een rol die in het kozijn aan de bovenkant wordt bevestigd. Deze rol bevat stof met aan de onderkant een lat en deze trek je naar beneden, vaak met een touwtje. Vervolgens kun je ze op verschillende hoogtes vastzetten en zo de lichtinval en de mate van zonwering zelf bepalen. Je rolt ze gemakkelijk weer omhoog en dit gaat vaak automatisch. Voor een volledig gebruiksgemak zijn er zelfs rolgordijnen die je open en dicht doet met een afstandsbediening. Je sluit ze aan op je Domotica systeem, stelt een tijd in en ze gaan open of dicht exact wanneer je wilt.

Alle kleuren zijn mogelijk

Eén van de grote voordelen van het rolgordijn is dat je ze kunt laten uitvoeren in allerlei kleuren. En dan houdt het met kleuren niet op, want ook patronen zijn mogelijk. In principe kun je zelf een stof uitkiezen en deze in een rolgordijn laten verwerken. Dat geeft je een grote vrijheid met betrekking tot de uitvoering van je rolgordijnen. Het is wel verstandig om even goed stil te staan bij de kleur. Je rolgordijn gaat namelijk lang mee en dat betekent dat ze waarschijnlijk minstens één interieurverandering moeten kunnen doorstaan. Neutrale kleuren passen in elke inrichting. Kies je voor een trendy modekleur, houd er dan rekening mee dat je hier vaak sneller op uitgekeken raakt en dat trends snel overwaaien.

Verschillende soorten rolgordijnen

Je zou het misschien niet verwachten, maar de keuze in rolgordijnen is groot. Niet alleen kun je kiezen uit een groot aantal kleuren, maar ook een groot aantal afmetingen zijn mogelijk. Op die manier is er altijd een rolgordijn die past in jouw kozijn. Een andere keuze die je hebt is het soort stof dat je gebruikt. Een verduisterende stof is ideaal voor badkamers, maar in de woonruimtes wil je misschien een wat transparantere stof kiezen. Dan behoud je sfeer terwijl je toch de zonnestralen tegenhoudt of gewoon televisie kunt kijken. Er zijn ook rolgordijnen te krijgen met cassettes. Deze hang je op in een dakraam of draairaam. De mogelijkheden zijn groot.

De montage van je rolgordijn

Je kunt je rolgordijnen laten ophangen, maar het is ook prima mogelijk om dit zelf te doen. Je moet je dan afvragen of je je gordijnen in of voor het raam wilt hangen. Bij PVC kozijnen wordt vaak voor een methode in het raam gekozen, voor een strak en uniform resultaat. De rolgordijnen gaan dan soms zelfs gewoon mee open en dicht en worden in het kozijn geklikt in plaats van dat je gaten moet boren. Heb je een mooi houten kozijn, dan kan het beter zijn om je rolgordijn voor het raam te hangen. Dit is ook een betere optie als je HR++ glas hebt. De gordijnen zijn namelijk enigszins isolerend en het glas kan beschadigen als je ze hier te dicht op hangt. Een goede specialist kan je exact informeren over de beste montage voor het soort kozijnen dat je hebt.

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn ideaal om achter een woning te hangen. De voordeel van een knikarmscherm is dat je er snel een schaduwplek mee kan creëren. Door het scherm uit te rollen ontstaat er een schaduw boven het terras. Naast schaduw op het terras koelt het ook in huis flink af. Vooral bij woningen met een tuin op het zuiden gericht is het lastig om af te koelen. De zon staat de hele dag door op de achteruit. Al snel veranderd de woonkamer in een sauna. Gelukkig kan dit opgelost worden door een scherm uit te rollen. Er ontstaat zo niet alleen schaduw op het terras, maar ook in huis. Voor veel woningen op het zuiden zorgt het scherm voor verkoeling. Het fijne is dat er geen parasolvoet in de weg staat en je er gewoon onderdoor kan lopen. Het scherm is ideaal voor boven het terras om voor verkoeling te zorgen.

Aanbieding knikarmscherm voor een voordelige investering

Het is natuurlijk een hele investering om achter of voor je woning een knikarmscherm aan te brengen. Gelukkig is er regelmatig een aanbieding knikarmscherm. Met een scherpe aanbieding kan je voordelig een scherm aan je gevel monteren. Je hebt zo direct schaduw op je terras en in de tuin. Je kan zelfs nog kiezen tussen een handmatige of elektrische bediening. Met elektrische bediening laat je met één druk op de knop het scherm naar beneden komen. Uiteraard is een knikarmscherm met handbediening voordeliger in aanschaf. Ontdek de verschillende mogelijkheden en kies direct voor een scherpe aanbieding voor je eigen woning.

Waarom een screen aanschaffen en waar moet je op letten?

Er zijn verschillende redenen om een screen te kopen, bijvoorbeeld voor thuis of op je werkplek. Een van deze redenen kan verduistering zijn. Screens die verduisterend zijn, hebben namelijk een aantal voordelen. Op deze manier heb je geen last van de zon als je bijvoorbeeld televisie gaat kijken of wilt gamen. Daarnaast is het fijn in de slaapkamer, omdat het op deze manier lekker donker te maken is waardoor jij en je eventuele slaapgenoot dus beter kunnen slapen en in de vroege ochtend niet gewekt worden door de ochtendzon. Want soms is het wel fijn om lekker uit te slapen en je niet te laten wekken door het opkomende zonnetje. Waar we screens zeggen, bedoelen we trouwens geen rolluiken. Er zit namelijk wel een verschil tussen deze producten, alhoewel een rolluik ook voor verduistering kan zorgen. Let hier bij aanschaf dus wel even op.

De perfecte verduisterende screen kopen

Screens kopen hoeft trouwens helemaal niet zo lastig te zijn. Er zijn gewoon een aantal dingen waar je even op moet letten. Doe je dat, dan komt het vrijwel altijd goed en heb je jarenlang plezier van je screens. Maar even terugkomend op het verschil tussen screens en rolluiken. Ook rolluiken kunnen dus verduisterend werken. Maar een groot verschil met screens is dat deze te allen tijde volledig verduisteren en dat je niet meer naar buiten kan kijken. Alles wordt afgesloten. Als je hier niet op zit te wachten, omdat je nog een beetje van binnen naar buiten wilt kunnen kijken, dan zijn screens ideaal. Er zijn namelijk screens die wel verduisterend werken, maar die er wel voor zorgen dat je nog wel een beetje de tuin of de straat in kan kijken. Hierdoor houd je een meer open interieur en behoud je het gevoel van ruimte. Een ander verschil is dat screens vaak in meerdere kleuren te verkrijgen zijn, waardoor ze echt een mooi geheel kunnen vormen met de rest van je interieur.

Een beetje meer privacy

Met een screen verduisterend verkrijg je tevens een stukje privacy. Je kan bij de meeste exemplaren namelijk wel van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Hierdoor kan je vrij rondlopen in huis, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de postbode of de buren kunnen zien wat je allemaal doet en bijvoorbeeld in welke kleding. Als je er eentje hangt voor je slaapkamerraam, en dan een screen die verduisterend is, dan kan je dus lekker uitslapen zonder gewekt te worden door de ochtendzon. Je kan vaak kiezen uit verschillende soorten doeken, afhankelijk van hoeveel licht je wilt dat er nog naar binnen kan schijnen. Hier kan je dus een beetje mee spelen, afhankelijk van je wensen en/of de ruimte waar je de screens wilt plaatsen. Het is zelfs mogelijk om ze buiten op te hangen, bijvoorbeeld op je balkon. Er bestaan namelijk windvaste screens. Deze staan ook wel bekend als zip-screens. Hiermee wordt de screen door middel van een rits aan de geleider vastgezet, waardoor deze niet kan bewegen. Dus zelfs de meest heftige stormen hebben hierdoor geen negatief effect op de screen. Hopelijk hebben we je in dit artikel duidelijk kunnen maken dat screens kopen om meerdere redenen een handig iets kan zijn.

Bron: Zonwering Garant

Solarzaanstad.nl

Zonnepanelen zijn de toekomst van groene energie. We moeten als woningeigenaar allemaal op zoek gaan naar nieuwe manieren en bronnen om onze woning te verwarmen of van energie te voorzien. Vooral nu de toekomst vastligt en gas gaat verdwijnen. Solarzaanstad.nl is de oplossing voor nieuwe zonnepanelen in huis. We zorgen ervoor dat je woning van groene energie voorzien wordt. Dit doen we met onze eigen collectie aan zonnepanelen. We werken niet samen met één merk, maar met meerdere bekende merken. We kijken altijd naar jouw type dak en ligging welke panelen de beste oplossing in huis zijn. Solarzaandstad.nl is de specialist in Purmerend voor groene energie. We kijken dan ook graag naar jouw persoonlijke situatie om je woning groen te maken. Solarzaanstad.nl helpt je dan ook graag met professionele hulp bij groene energie. Zonder naar onze eigen commissie te kijken geven we je het beste advies voor nieuwe zonnepanelen.

Erkende monteurs voor het installeren van zonnepanelen

Helaas gaat het nog weleens fout en zijn er altijd woningen die verkeerd aangesloten worden. Dit is levensgevaarlijk omdat je met stroom werkt. Hierdoor kan er zelfs brand ontstaan door verkeerd aangesloten zonnepanelen. Gelukkig heeft Solarzaanstad.nl alleen specialisten in dienst voor de installatie van zonnepanelen. Wij zorgen ervoor dat je woning volledig op groene energie draait zonder brandgevaar. Laat vooral in Purmerend je panelen door erkende monteur installeren en speel vooral niet zelf met stroom. Kies daarom voor Solarzaanstad.nl bij de installatie van nieuwe zonnepanelen in Purmerend.

Schuttingbouw

Een erfafscheiding is de perfecte oplossing voor privacy in je eigen achtertuin. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen je staat aan te kijken terwijl je zelf in je eigen tuin zit. Of je hebt geen zin dat mensen de hele tijd alles lopen af te leggen in je tuin. Met schuttingbouw zorg je ervoor dat je tuin afgescheiden wordt van de openbare weg en niemand je meer aflegt terwijl je gewoon in de tuin zit. Met schuttingbouw zorg je ervoor dat je tuin van een professionele afscheiding voorzien wordt. Dit doen we helemaal op maat van je eigen tuin. Maatwerk is ons specialisme en uiteraard doen we dit aan de hand van je wensenlijst. We zorgen ervoor dat je weer heerlijk vrij in je tuin kan zitten met de hulp van schuttingbouw Valkenswaard.

Schuttingbouw gemaakt van verschillende houtsoorten

We werken met schuttingbouw Valkenswaard met verschillende houtsoorten voor een nieuwe tuinafscheiding. Schuttingbouw is de prima oplossing om je tuin van een nieuwe afscheiding te voorzien. Samen gaan we aan de slag om de tuin van een nieuw hekwerk te voorzien. Dit doen we met een afscheiding op maat gemaakt met verschillende houtsoorten. Van hardhout tot douglas hout alles behoort tot de mogelijkheden met onze schuttingbouw Valkenswaard. Ben je benieuwd naar de verschillen en levensduur van de houtsoorten? Wij kunnen je uiteraard uitstekend informeren over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat je nieuwe schutting op maat gemaakt wordt in je tuin in Valkenswaard.

Schutting plaatsen

Een schutting plaatsen is een flinke klus die je niet zomaar even zelf uitvoert. Helemaal niet als je gekozen hebt voor een hout beton schutting. Dit is niet zomaar een houten schutting voor je achtertuin. Een groot deel bestaat uit puur beton en dit weegt een flink gewicht. Wij kunnen je helpen met een schutting plaatsen en ervoor zorgen dat je tuin voorzien wordt van een nieuwe erfafscheiding. Zelf heb je hier helemaal geen omkijken meer naar. We zorgen ervoor dat de schutting aanwezig is en deze op locatie geplaatst wordt. Uiteraard werken we de schutting helemaal naar wens af. Bijvoorbeeld met een tuinpoort en bijpassend hang en sluitwerk. Een schutting plaatsen is absoluut een fluitje van een cent voor onze experts en het bespaart jouw weer een hoop werk.

Schutting Noord Brabant plaatsen

Woon je in Noord Brabant en heb je een nieuwe erfafscheiding nodig? Een schutting Noord Brabant laat je binnen een halve dag plaatsen door onze experts. Wij helpen je graag om je tuin volledig af te sluiten met nieuwe schuttingdelen. Een schutting plaatsen is een flinke klus, maar wij draaien er onze hand absoluut niet voor om. Wij helpen je heel graag bij het plaatsen van een nieuwe schutting. Hierbij helpen we je graag om je privacy binnen een dag weer terug te geven met een nieuwe tuinschutting. We geven je ook graag een advies over de mogelijkheden voor je nieuwe erfafscheiding in de regio Noord Brabant.